Stadskansliet, ansökan om sysselsättningsunderstöd

1. Den sökandes uppgifter

Samfund för vilket understödet ansöks

De markerade uppgifterna har hämtats från Patent- och registerstyrelsens register (PRH) och det är endast möjligt att ändra uppgifterna i nättjänsten i fråga.
Sökande

E-post

Ange här samfundets e-postadress som läses aktivt. Till e-postadressen skickas kontaktförfrågningar som är relaterade till ansökan om understöd, såsom begäranden om tilläggsutredning och komplettering
 
Ange en e-postadress dit meddelandena och begärandena relaterade till denna ansökan kommer att skickas och som läses aktivt.

Kontaktperson för ansökan

 
 

Adress

 
Om du vill lägga till, ta bort eller ändra adressuppgifter, spara ansökan som ett utkast och gå till att behålla adressuppgifterna i dina egna uppgifter.

Kontonummer

 
Om du vill lägga till, radera eller ändra kontonummerinformation, spara applikationen som ett utkast och gå till att behålla kontonummerinformationen i din egen data.

Personer som ansvarar för verksamheten

 
Om du vill lägga till, ta bort eller ändra personer, spara applikationen som ett utkast och gå till att underhålla personernas information i din egen data.

2. Uppgifter om understödet

Uppgifter om understödet

▢ 2025

Understödskatego­rier

 

Användningsända­mål

Ange för vilket ändamål ni söker understöd och gör upp en specifikation av hur kostnaderna fördelas.

Ange det uppskattade antalet arbetsprövare i Helsingfors och arbetsprövningarnas sammanlagda längd under understödsåret. (1 person/1 månad = 21,5 dagar). Med arbetsprövning avses arbetsprövare som omfattas av avtal om kommunförsök. (Avtal om arbetsprövning på en arbetsplats). Ange också vilka som är arbetsprövarnas viktigaste arbetsuppgifter och hur man ser till att arbetsprövarna handleds, vilket stöd/utbildning som arbetsprövarna erbjuds under arbetsprövningen, och hur arbetsprövarnas väg in på den öppna arbetsmarknaden eller en utbildning stöds.

Om stödet är avsett för utbildning och/eller gruppverksamhet, uppskatta hur många arbetslösa helsingforsbor som deltar, utbildningens namn, innehåll och varaktighet. Som varaktighet anges den tid som avsatts för ett enskilt utbildnings-/mötestillfälle och det totala antalet utbildningstillfällen. Ange också vilken person eller instans som ansvarar för genomförandet av utbildningen/gruppverksamheten och om genomförandet sker i form av föreningens egen verksamhet eller som köpta tjänster.

Om du ansöker om utvecklingsunderstöd ska du beskriva projektets syfte, tidtabell och mål.

 

Övriga understöd som beviljats för samma ändamål

Ange här endast de understöd som beviljats från annanstans än Helsingfors stad under det innevarande beskattningsåret eller de föregående två beskattningsåren.

Ett jakande svar öppnar ytterligare en fråga
▢ Ja
▢ Nej
▢ Stat
▢ EU
▢ Övrig
▢ Fundament
▢ STEA
 
Vilket organ har beviljat bidraget (t.ex. namnet på departementet)
 
 
 
Ge en kort beskrivning, i vilket syfte har bidraget beviljats?

Övriga understöd som ansökts för samma ändamål

Ange här endast de understöd som har ansökts från annanstans än Helsingfors stad, men beslut har ännu inte fattats.

Ett jakande svar öppnar ytterligare en fråga
▢ Ja
▢ Nej
▢ Stat
▢ EU
▢ Övrig
▢ Fundament
▢ STEA
 
Vilket organ har beviljat bidraget (t.ex. namnet på departementet)
 
 
 
Ge en kort beskrivning, i vilket syfte har bidraget beviljats?

Lån och borgen som fåtts från staden

Gällande de lån som fåtts från staden ska man ange det ursprungliga lånebeloppet, det återstående lånebeloppet, lånetiden, räntesatsen och ändamålet för vilket lånet beviljades. Om borgen anges deras penningvärde och ändamål.
 

Understöd för lokaler som fåtts från staden

Lokaler som staden har gett gratis eller hyrt till den sökande (lokalens namn eller adress, hyresbelopp €/månad)
 

Redovisning om det tidigare understödet

Ett jakande svar öppnar ytterligare en fråga
▢ Jag har inte fått bidrag från Helsingfors stad för samma ändamål föregående år.
▢ Jag fick ett bidrag från Helsingfors stad för samma ändamål förra året.
Ge en redovisning om understödet som fåtts från Helsingfors stad. Redovisningen görs om understödet som beviljats för den senaste avslutade räkenskapsperioden. Redovisning görs inte om den innevarande räkenskapsperioden. Redovisningen krävs för att få ett nytt understöd. Om en redovisning inte görs, kommer ett understöd inte att beviljas eller betalas ut. Det beviljade understödet kan återkrävas om användningen av det tidigare understödet inte har redogjorts för på ett tillfredsställande sätt.
 
Berätta hur och för vilket ändamål det tidigare sysselsättningsstödet har använts. Om det var fråga om utvecklingsunderstöd ska en separat rapport lämnas in (som bilaga) angående det utvecklingsprojekt som genomförts med understödet. Dessutom behövs en bokföringsmässig specifikation av de faktiska kostnaderna (resultaträkning över användningen av understödet osv.). Närmare om hur den lämnas in ges efter det att ansökningstidens gått ut. Specifikationen behöver inte bifogas till ansökan.

3. Samfundets verksamhet

Verksamhets­beskrivning

 
Informationen hämtas från avsnittet med personuppgifter
▢ Ja
▢ Nej

Medlemsavgifter

 
 

Antal medlemmar

Medlemskap
 
Hur många personmedlemmar som har betalat medlemsavgiften har samfundet för närvarande?
 
Hur många personmedlemmar från Helsingfors som har betalat medlemsavgiften har samfundet för närvarande?
 
Hur många samfundsmedlemmar som har betalat medlemsavgiften har samfundet för närvarande? Samfundsmedlemmar är andra än personmedlemmar, såsom föreningar, stiftelser, företag eller kommuner.
 
Hur många samfundsmedlemmar från Helsingfors som har betalat medlemsavgiften har samfundet för närvarande? Samfundsmedlemmar är andra än personmedlemmar, såsom föreningar, stiftelser, företag eller kommuner.
Om gruppen har medlemmar, vänligen ange dem här.

4. Ytterligare information och bilagor

Ytterligare information för ansökan

 
Här kan du vid behov skriva ytterligare information eller andra motiveringar som rör ansökan.

Bilagor

Alla bilagor som anges nedan måste lämnas in för behandling av ansökan om understöd. Ansökan om understöd kan avslås om bilagorna inte har lämnats in. Om någon av bilagorna saknas, meddela oss om det i punkten Ytterligare information om bilagor i ansökan.

Erforderliga bilagor

För behandling av ansökan om understöd behövs styrkta bilagor från den föregående räkenskapsperioden som samfundet har godkänt och undertecknat vid sitt möte samt bilagor för det verksamhetsår för vilket understödet ansöks. Bilagorna från den föregående räkenskapsperioden är: bokslut, verksamhetsberättelse, revisionsberättelse och protokoll från årsstämman. Bilagorna för det år för vilket understödet ansöks är: budget och verksamhetsplan.

Inlämning av flera bilagor i en fil

Om du vill kan du lämna in flera bilagor i en fil i punkten Bokslut eller budget. Ange i detta fall vid andra bilagor att ”Bilagan har lämnats in som en fil eller i samband med en annan ansökan”.

Bilagor som tidigare lämnats in till Helsingfors stad

Om de erforderliga bilagorna redan har lämnats in som bilaga till en annan ansökan om understöd till Helsingfors stad, behöver samma bilagor inte lämnas in igen. Samfundets fastställda bokslut, verksamhetsberättelse, verksamhetsplan och budget får inte vara olika i bilagor till de olika ansökningarna. Ange i detta fall vid de inlämnade bilagorna att ”Bilagan har lämnats in som en fil eller i samband med en annan ansökan”.

Innehållet i bilagorna kan inte granskas i efterhand

Observera att du inte kan öppna bilagorna efter att du har bifogat dem blanketten. Du ser bara bilagans filnamn.

Även om du inte kan granska innehållet i bilagorna i efterhand skickas bilagorna som bifogats blanketten med övriga uppgifter till personen som behandlar ansökan om understöd.

 
Ny sökande eller stadgar som ändrats
 
Bokslutet ska innehålla minst resultaträkningen och balansräkningen. Samfundet ska till denna punkt lägga till bokslutet som godkänts och undertecknats vid samfundets medlemsmöte. Samfundets räkenskapsperiod kan vara ett kalenderår eller en annan period. Vad gäller samfund anges det i deras egna stadgar vad samfundets räkenskapsperiod är.
 
Samfundet ska till denna punkt bifoga verksamhetsberättelsen som godkänts och undertecknats vid samfundets medlemsmöte. Om verksamhetsberättelsen ingår i bokslutet och du redan har bifogat den blanketten, behöver den inte bifogas separat. Ange i detta fall vid verksamhetsberättelsen att ”Bilagan har lämnats in som en fil eller i samband med en annan ansökan”.
 
Bifoga den undertecknade revisionsberättelsen för samfundets senaste avslutade räkenskapsperiod här. Om den undertecknade revisionsberättelsen ingår i samfundets bokslut och du redan bifogat den till blanketten i samband med bokslutet, ange ”Bilagan har lämnats in som en fil eller i samband med en annan ansökan” här.
 
Bifoga protokollet från föreningens senaste årsmöte här. Om föreningen har två möten, bifoga protokollet från vårmötet här. Bifoga protokollet från höstmötet som Annan bilaga.
 
Bifoga verksamhetsplanen för hela för samfundet här.
 
Budget (för det år du ansöker om understödet)