Allmänt understöd inom främjandet av välfärd och hälsa
Allmänt understöd inom främjandet av välfärd och hälsaDenna utskrift är endast till för att förhandsgranska ansökan och kan inte användas vid ansökan om bidrag
1. Sökandens uppgifter
Samfund för vilket understödet ansöks
E-post
E-postadress
Ange en e-postadress dit meddelandena och begärandena relaterade till denna ansökan kommer att skickas och som läses aktivt.
Kontaktperson för ansökan
Kontaktperson
Telefonnummer
Adress
Adress
Om du vill lägga till, ta bort eller ändra adressuppgifter, spara ansökan som ett utkast och gå till att behålla adressuppgifterna i dina egna uppgifter.
Kontonummer
Kontonummer
Om du vill lägga till, radera eller ändra kontonummerinformation, spara applikationen som ett utkast och gå till att behålla kontonummerinformationen i din egen data.
Personer som ansvarar för verksamheten
Personer som ansvarar för verksamheten
Om du vill lägga till, ta bort eller ändra personer, spara applikationen som ett utkast och gå till att underhålla personernas information i din egen data.
2. Uppgifter om understödet
Uppgifter om understödet
År för vilket jag ansöker om understöd
Understödskategorier
Understöd
Användningsändamål
Vad kommer understödet att användas till?
Beskriv den verksamhet som ska genomföras med hjälp av understödet och verksamhetens omfattning i korthet exempelvis på följande sätt:Hur mycket eller ofta ordnar ni grupper, evenemang eller annan verksamhet under den understödda perioden? Hur många representanter för målgruppen kommer ni att nå enligt er uppskattning? Inom vilka områden i Helsingfors kommer verksamheten att ordnas? På vilka sätt samarbetar ni med andra aktörer i Helsingfors?
Vilka får särskild nytta av er verksamhet?
Beskriv vem som hör till er målgrupp och eventuellt också hur många av dem som hör till er målgrupp det finns i ert verksamhetsområde. I beskrivningen av målgruppen är det viktigt att det framgår vilka slags människor just ni önskar och kan bemöta, eller de situationer i vilka människor får den största nyttan av er verksamhet.
Vilka slags förändringar sker om ni lyckas?
Er verksamhet kan ha flera mål. Beskriv och bedöm här de centrala förändringar som ni eftersträvar exempelvis i er målgrupps funktionsförmåga, vardag, människorelationer eller andra aspekter som anknyter till välfärd och hälsa eller delaktighet. Vilka slags förändringar kommer det alltså att ske om ni lyckas eller vilka slags fenomen förebygger er verksamhet?
Vilken nytta uppstår till följd av den verksamhet som understöds?
Beskriv kort vilka effekter som uppnås genom verksamheten och på vilket sätt de uppstår. Du kan beskriva effekterna i den ordning de sker: vilka effekter uppstår först och vilka efter en längre tid. Koncentrera dig dock på verksamhetens omedelbara effekter.Du kan även berätta vad som är speciellt med er verksamhet eller vilka (kvalitets)faktorer som bör beaktas särskilt för att de effekter som eftersträvas ska uppnås. Du kan även beskriva hur något samarbete ni har främjar uppnåendet av effekterna.
Övriga understöd som beviljats för samma ändamål
Ange här endast de understöd som beviljats från annanstans än Helsingfors stad under det innevarande beskattningsåret eller de föregående två beskattningsåren.
Vi har fått andra understöd
▢ Nej
Bidragsgivare
▢ EU
▢ Övrig
▢ Fundament
Emittentens namn
Vilket organ har beviljat bidraget (t.ex. namnet på departementet)
År
Beviljat bidragsbelopp
Beskrivning av avsedd användning
Ge en kort beskrivning, i vilket syfte har bidraget beviljats?
Redovisning om det tidigare understödet
Redovisning om understödet som jag fick under det föregående året
▢ Jag fick ett bidrag från Helsingfors stad för samma ändamål förra året.
Redovisning om användningen av understödet
I redovisningen ska det kortfattat anges hur det beviljade understödet har använts. Understödstagaren ska ordna sin bokföring så att användningen av understödet kan följas där. Om samfundet till exempel har fått hyresunderstöd ska det av resultaträkningen i bokslutet framgå både intäkter och utgifter vad gäller understödet. Mer information om användningen av understödet kan också skrivas i en separat bilaga som kan läggas till och skickas som Annan bilaga.
3. Samfundets verksamhet
Verksamhetsbeskrivning
Verksamhets­beskrivning
Om du vill lägga till, ta bort eller ändra verksamhetsbeskrivningen, spara ansökan som ett utkast och gå till dina uppgifter för att redigera verksamhetsbeskrivningen.
Bedriver samfundet affärsverksamhet
▢ Nej
Medlemsavgifter
Medlemsavgift för personmedlemmar (€/år)
Samfundsmedlem (€/år)
Antal medlemmar
4. Ytterligare information och bilagor
Ytterligare information för ansökan
Ytterligare information
Här kan du vid behov skriva ytterligare information eller andra motiveringar som rör ansökan.
Bilagor
Alla bilagor som anges nedan måste lämnas in för behandling av ansökan om understöd. Ansökan om understöd kan avslås om bilagorna inte har lämnats in. Om någon av bilagorna saknas, meddela oss om det i punkten Ytterligare information om bilagor i ansökan.
Erforderliga bilagor
För behandling av ansökan om understöd behövs styrkta bilagor från den föregående räkenskapsperioden som samfundet har godkänt och undertecknat vid sitt möte samt bilagor för det verksamhetsår för vilket understödet ansöks. Bilagorna från den föregående räkenskapsperioden är: bokslut, verksamhetsberättelse, revisionsberättelse och protokoll från årsstämman. Bilagorna för det år för vilket understödet ansöks är: budget och verksamhetsplan.
Inlämning av flera bilagor i en fil
Om du vill kan du lämna in flera bilagor i en fil i punkten Bokslut eller budget. Ange i detta fall vid andra bilagor att ”Bilagan har lämnats in som en fil eller i samband med en annan ansökan”.
Bilagor som tidigare lämnats in till Helsingfors stad
Om de erforderliga bilagorna redan har lämnats in som bilaga till en annan ansökan om understöd till Helsingfors stad, behöver samma bilagor inte lämnas in igen. Samfundets fastställda bokslut, verksamhetsberättelse, verksamhetsplan och budget får inte vara olika i bilagor till de olika ansökningarna. Ange i detta fall vid de inlämnade bilagorna att ”Bilagan har lämnats in som en fil eller i samband med en annan ansökan”.
Observera att du inte kan öppna bilagorna efter att du har bifogat dem blanketten. Du ser bara bilagans filnamn.
Även om du inte kan granska innehållet i bilagorna i efterhand skickas bilagorna som bifogats blanketten med övriga uppgifter till personen som behandlar ansökan om understöd.
Samfundets stadgar
En ny sökande eller reglerna har ändrats.
Fastställt bokslut (för den föregående avslutade räkenskapsperioden)
Bokslutet ska innehålla minst resultaträkningen och balansräkningen. Samfundet ska till denna punkt lägga till bokslutet som godkänts och undertecknats vid samfundets medlemsmöte. Samfundets räkenskapsperiod kan vara ett kalenderår eller en annan period. Vad gäller samfund anges det i deras egna stadgar vad samfundets räkenskapsperiod är.
Fastställd verksamhetsberättelse (för den föregående avslutade räkenskapsperioden)
Samfundet ska till denna punkt bifoga verksamhetsberättelsen som godkänts och undertecknats vid samfundets medlemsmöte. Om verksamhetsberättelsen ingår i bokslutet och du redan har bifogat den blanketten, behöver den inte bifogas separat. Ange i detta fall vid verksamhetsberättelsen att ”Bilagan har lämnats in som en fil eller i samband med en annan ansökan”.
Fastställd revisionsberättelse (för det föregående avslutade räkenskapsåret)
Bifoga den undertecknade revisionsberättelsen för samfundets senaste avslutade räkenskapsperiod här. Om den undertecknade revisionsberättelsen ingår i samfundets bokslut och du redan bifogat den till blanketten i samband med bokslutet, ange ”Bilagan har lämnats in som en fil eller i samband med en annan ansökan” här.
Protokoll från årsstämman med det godkända bokslutet för den föregående räkenskapsperioden
Bifoga protokollet från samfundets möte här, där bokslutet för den föregående avslutade räkenskapsperioden har godkänts och ansvarsfrihet beviljats. Samfundens bokslut fastställs alltid vid samfundets medlemsmöte. Om samfundet inte är skyldigt att ha ett årsmöte eller annat samfundsmöte där bokslutet bör godkännas och ansvarsfrihet beviljas, behöver denna bilaga inte lämnas in.
Verksamhetsplan (för det år du ansöker om understödet)
Bifoga verksamhetsplanen för hela för samfundet här.
Budget (för det år du ansöker om understödet)
Budget (för det år du ansöker om understödet)